Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Polícia obvinila Dobroslava Trnku. Viní ho zo zatajovania nahrávky Gorila

.martina Bednárová .slovensko

Nahrávku, ktorú mal od Mariana Kočnera, zatajil pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Stíhajú ho na slobode.

Polícia obvinila Dobroslava Trnku. Viní ho zo zatajovania nahrávky Gorila SITA/Diana Černáková Dobroslav trnka udržiaval kamarátsky vzťah s mafiánom Marianom Kočnerom.

polícia uverejnila na sociálnej sieti informáciu o trestnom stíhaní bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Ten mal vo svojej kancelárii nainštalovanú kameru, ktorou si nahrával rozhovory s vplyvnými ľuďmi. Kameru inštalovali spolu s Marianom Kočnerom.

„Obvinený sa skutku dopustil v období rokov 2007 až 2014, keď ako verejný činiteľ nesplnil povinnosť vyplývajúcu mu z Trestného poriadku a po prevzatí zvukovej nahrávky zo spravodajskej operácie SIS pod krycím názvom Gorila, z ktorej vyplývalo podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov od osoby M. K.,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Bývalého prokurátora stíhajú na slobode. Trnkovi v prípade dokázania viny hrozí ako verejnému činiteľovi trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. 

Možné obchodovanie s nahrávkou Gorily naznačuje údajný rozhovor Dobroslava Trnku s Marianom Kočnerom, ktorého nahrávku v októbri zverejnil Denník N. Bývalému generálnemu prokurátorovi mal Kočner nadávať, pretože sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka. Ten sa dištancoval od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmietol ich.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite