Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pojednávanie v kauze zmeniek pre tento rok skončilo. Pokračuje v januári

.redakcia .slovensko

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku v utorok pokračovalo pojednávanie v kauze falšovania zmeniek TV Markíza, v ktorej sú obžalovaní Pavol Rusko a Marian Kočner. Pojednávalo sa v Ruskovej neprítomnosti, ktorý sa v pondelok sťažoval na bolesti a na súde vydržal iba jednu hodinu.

Pojednávanie v kauze zmeniek pre tento rok skončilo. Pokračuje v januári Branislav Bibe/SITA Marian Kočner a jeho obhajca Michal Mandzák. Podľa komunikácie z aplikácia WhatsApp si spolu písali a o znalkyni, ktorú chceli ovplyvniť.

počas utorkového pojednávacieho dňa obhajoba opätovne čítala listiny. Snažila sa nimi dokázať aj to, že mala byť licencia Markízy v minulosti ohrozená.

Marek Para, ktorý je obhajcom obžalovaných Ruska a Kočnera, po prvej hodine pojednávania vyhlásil, že prepisy z Threemy čítať nebude. Chce to robiť iba s pribratím znalca z oblasti informačných technológií Eduarda Jenča.

Týmto vyjadrením rozhneval sudcu Emila Klemaniča, ktorý mu vytkol, že práve obhajoba v pondelok trvala na tom, že bude čítať Threemu. „To je už vrchol, že niekto povie poobede, že chce vykonávať dôkaz, a potom ho niečím podmieni,“ povedal Klemanič, ktorý narážal na tvrdenie obhajoby v pondelok. Čítanie z jej strany malo dokázať, že existuje dvojaký prepis komunikácie z Threemy, ktorým celé pojednávanie spochybňuje.

Navrhovaný znalec Eduard Jenčo bol podľa Denníka N v minulosti trestne stíhaný za predloženie nepravdivého znaleckého posudku. Jeho obvinenie neskôr príkazom zrušil vtedajší generálny prokurátor Dobroslav Trnka.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite