Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smeru pomáha s kampaňou ministerstvo práce, tvrdí to Transparency International

.sITA .slovensko

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pomáha Smeru-SD s politickou kampaňou. Tvrdí to organizácia Transparency International Slovensko (TIS), ktorá monitoruje transparentnosť kampane jednotlivých politických strán pred budúcoročnými parlamentnými voľbami.

Smeru pomáha s kampaňou ministerstvo práce, tvrdí to Transparency International Branislav Bibel/SITA

minister Ján Richter podľa TIS vytlačil a rozposlal vyše dvoch miliónov letákov „Pomáhame ľuďom“. Leták je skôr propagáciou Richtera a jeho ministerstva ako informačným dokumentom, dodáva organizácia. Ministerstvo sa bráni, že leták mal informovať o nových opatreniach či zmenách zákonov. TIS ohlásila podnet volebnej komisii, opozičná koalícia PS/Spolu sa chce obrátiť aj na parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

Podľa TIS ministerstvo zneužilo štátne peniaze na nepriamu volebnú kampaň, čo je porušením princípu férovej volebnej súťaže. „Okamžite preto podávame podnet volebnej komisii,“ napísala organizácia. Dodáva, že grafika a tlač letákov stála 66-tisíc eur. Vysvetľujú, že po minuloročnej zmene zákona o verejnom obstarávaní už na takéto objemy nemusia štátne inštitúcie robiť otvorené súťaže.

Dodávateľom bola podľa registra zmlúv firma Dolis Goen, ktorej predchodca podľa TIS v minulosti čelil podozreniam z nadmerne dobrej spolupráce so štátom.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite