Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS sa pridala k paktu o neútočení. Truban priniesol zväzok prútov

.ivana Šalgová .slovensko

Strana SaS sa pripojila k opozičnej dohode o neútočení. Predstavitelia strán Za ľudí, PS/Spolu a SaS podpísali dohodu v sídle KDH. Ide o základ budúcej vlády, vyhlásil Kiska.

SaS sa pridala k paktu o neútočení. Truban priniesol zväzok prútov Ľudovít Vaniher/SITA

strany sa stretli v predvianočnej atmosfére a vyhlásili, že pre nikoho z nich by nemalo zmysel začať sa hádať a nedodržať túto zmluvu. 

„Myslím si, že vydržíme a dokážeme zostaviť vládu, keď budeme spolupracovať. Potom dokážeme priniesť skutočnú zmluvu,“ povedal Michal Truban, ktorý na stretnutie priniesol zväzok prútov, ktoré majú opozičným partnerom pripomínať legendu o Svätoplukových prútoch. 

„SaS dnes pristupuje k tejto dohode, ktorá sa nazýva Dohoda o neútočení. To neútočenie nepovažujem za to najdôležitejšie, keďže doteraz sme na seba neútočili. Dôležitejšie je, že my, predstavitelia piatich strán, sme vylúčili spoluprácu so Smerom, SNS a so stranou Mariana Kotlebu,“ povedal Richard Sulík s tým, že táto dohoda má pre stranu najvyššiu možnú záväznosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite