Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner a Rusko sa prvýkrát stretli pred súdom v kauze zmeniek

.redakcia .slovensko

Obžalovaní Pavol Rusko aj Marian Kočner sa dnes prvýkrát stretli naraz na pojednávaní vo veci falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Kočner a Rusko sa prvýkrát stretli pred súdom v kauze zmeniek Branislav Bibel/SITA

hneď po svojom príchode na súd Pavol Rusko upozornil senát, že v prípade, že sa nebude počas pojednávania cítiť dobre, dá súhlas na konanie vo svojej neprítomnosti. To sa aj stalo po hodine pojednávania, keď Rusko súd pre bolesti opustil.

Pavol Rusko sa decembrových pojednávacích dní nezúčastnil, rovnako ako niektorých novembrových. Vtedy mali vypovedať znalci, ktorí však neboli vypočutí pre absenciu obžalovaného Pavla Ruska. Podpisy na zmenkách sú údajne jeho, čím by ich výpoveď bez jeho prítomnosti bola podľa procesných strán bezpredmetná. Znalci pred senátom ŠTS vypovedať tento rok už nebudú, najskôr sa tak udeje v januári.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite