Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Klimatické zmeny: V Bratislave sa priemerná ročná teplota zvýšila o dva stupne

.redakcia .slovensko

V dôsledku zmeny klímy sa v Bratislave zvýšila priemerná ročná teplota takmer o dva stupne. Ľudia zažívajú väčší počet tropických dní a vĺn horúčav. V zime je zase menej mrazivých dní a menšia snehová pokrývka. Tvrdí to prvá námestníčka primátora hlavného mesta Tatiana Kratochvílová.

Klimatické zmeny: V Bratislave sa priemerná ročná teplota zvýšila o dva stupne SITA/Diana Černáková Kamenné námestie v Bratislave.

hlavné mesto sa podľa Kratochvílovej zaoberá dosahmi zmeny klímy na mesto a chce sa stať udržateľným mestom. Podotýka, že udržateľné mesto sa nestáva len akýmsi heslom či túžbou, ale Bratislava aj skutočne robí opatrenia, ktoré ju majú k tomu doviesť.

Mesto má podľa nej množstvo strategických materiálov, ktoré sú vypracované pod týmto heslo, ale nie vždy sa v minulosti uplatňovali. „Uplatňovanie materiálov, ktoré vyplývajú zo záväzných strategických materiálov, nie sú vždy jednoduché, ale ani drahé. Niekedy ide o to, aby sme dokázali politicky presadiť opatrenia, ktoré zdanlivo vyzerajú byť nepopulárne alebo nepríjemné,“ uviedla prvá námestníčka.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite