Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico skopíroval video od kontroverznej agentúry. Tá teraz zvažuje žalobu

.martin Vančo .slovensko

Smer sa pri novom videu inšpiroval identickým videom od kontroverznej agentúry, za ktorú predtým kritizoval PS/Spolu.

Fico skopíroval video od kontroverznej agentúry. Tá teraz zvažuje žalobu Screenshot z videa Fico vo videu karhá malé deti.

v novom kampaňovom videu karhá Robert Fico v škôlke deti, ktoré majú predstavovať opozičných lídrov. Toto video Smer skopíroval od izraelskej agentúry Shaviv Strategy & Campaigns, ktorá teraz zvažuje žalobu. 

„Bez mučenia priznávam, že podobné video už bolo použité v zahraničí. Ale keďže je naša opozícia ešte smiešnejšia, rozhodli sme sa urobiť slovenskú verziu,“ týmito slovami uviedol Robert Fico nové kampaňové video na svojom facebookovom profile. 

Pôvodné video použil v roku 2015 vo svojej kampani izraelský premiér Benjamin Netanjahu, ktorý sa snažil o znovuzvolenie. Ústredná volebná komisia toto video vyhodnotila ako neetické a zakázala ho. V Izraeli nie je dovolené využívať v politickej reklame deti pod 15 rokov.

Videá sa na seba nápadne podobajú:

Video s izraelským premiérom:

Zaujímavejšie však je, že za videom stojí známa agentúra Shaviv Strategy & Campaigns, ktorú vedie Aron Shaviv. Vznikla v rámci kampane, ktorú dokonca Americká asociácia politických konzultantov ocenila ako najlepšiu na svete. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite