Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boj proti chudobe aj ochrana planéty. Ombudsmanka rozdávala ocenenia

.redakcia .slovensko

Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová poďakovala ľuďom a organizáciám, ktoré sa podieľajú na ochrane ľudských práv a slobôd. Urobila tak pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv.

Boj proti chudobe aj ochrana planéty. Ombudsmanka rozdávala ocenenia Branislav Bibel/SITA Študenti gymnázia a klimatický aktivisti hnutia Fridays For Future Slovensko Jakub Andacký, Lívia Jánošíková, Marcel Buday a Emma Zajačková

medzi ocenenými sa nachádzajú napríklad organizátorky a organizátori Fridays For Future Slovensko alebo občianske združenie Cesta von. 

„Vážim si ľudí a organizácie, ktoré prichádzajú s nápadmi a projektmi zameranými na ochranu ľudských práv a šírenia informovanosti o danej problematike. Tento rok oceňujem aj aktivitu dotýkajúcu sa nás všetkých, čo je ochrana našej planéty,“ povedala ombudsmanka.

Ombudsmanka poďakovala napríklad občianskemu združeniu ETP Slovensko - Centrum pre udržateľný rozvoj, ktoré pomáha viac ako 20 rokov pôsobením v rôznych mestách a obciach na východnom i strednom Slovensku. Patakyová oceňuje ich komplexný prístup k riešeniu problémov ľudí z marginalizovaných komunít. Medzi ocenenými je Slávka Mačáková, ktorá dlhodobo pomáha ľuďom ohrozeným generačnou chudobou žijúcim v sociálne vylúčenom prostredí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite