Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlebovci platia majiteľovi dezinformačného webu aj svojmu súdne trestanému členovi

.tomáš Madleňák .slovensko

Kotlebova strana sa rada sťažuje na tendenčnosť médií či cenzúru. Sama ale platí majiteľovi média, ktoré pravidelne uverejňuje hoaxy tak, aby zapadali do kotlebovskej rétoriky.

Kotlebovci platia majiteľovi dezinformačného webu aj svojmu súdne trestanému členovi SITA/Jakub Julény Tretí na fotografii je Peter Bahno, súdne trestaný kotlebovec, ktorého firme ĽS NS poslala takmer 6000 eur. Ďalších 1000 eur poslali známemu konšpirátorovi z dezinformačného média.

politické strany na Slovensku sú povinné zverejňovať financovanie svojej kampane na tzv. transparentných účtoch. Na účte strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko sa okrem zvyčajných výdavkov na reklamu objavila aj položka vedúca k istému Máriovi Vidákovi. 

Vidák je v prostredí dezinformačnej scény známa postava. Venuje sa šíreniu „necenzúrovanej pravdy“ a prokotlebovskej propagandy cez svoj web Magazín1.

Kotlebovci mu poslali 4. decembra 1000 eur, za „reklamné a marketingové služby“. Vidák pritom podľa FinStatu nefiguruje v žiadnej firme. 

Ukazuje sa tak, že kotlebovci (z našich daní) dotujú a živia rôzne internetové portály, ktoré majú budiť dojem nezávislého spravodajstva, no v skutočnosti slúžia len na ich propagandu. 

Transparentný účet Kotlebovci - ĽS NS

Vidákov Magazin1 napríklad v máji 2019 šíril nepravdivú správu, že pápež nosí dúhový kríž na podporu LGBT. V skutočnosti mal pápež František na fotografii zavesený farebný kríž mladých kresťanov z Latinskej Ameriky. 

Magazín1 šíril aj falošné videá, ktoré mali zobrazovať útočiacich migrantov v Holandsku. V skutočnosti šlo o staršie video z Číny.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite