Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA má v prípade Ficovho obvinenia dôveru brannobezpečnostného výboru

.redakcia .slovensko

Členovia brannobezpečnostného výboru Národnej rady SR vyslovili dôveru v postup Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pri obvinení predsedu Smeru-SD Roberta Fica.

NAKA má v prípade Ficovho obvinenia dôveru brannobezpečnostného výboru Branislav Bibel/SITA

po zasadnutí výboru to uviedol jeho predseda Anton Hrnko (SNS). Člen výboru a poslanec NR SR Ľubomír Galko (nezaradený) hodnotil utorkový výbor negatívne a uviedol, že ak poslanci Smeru chceli prokurátora zastrašovať a na výbore riešili jeho kariéru a štúdium, tak to považuje za neprípustné. 

„Všetci členovia výboru jednoznačne vyslovili dôveru v postupy, ktoré zvolila NAKA, a aj policajný zbor vo všetkých otázkach, ktoré sa týkajú týchto záležitostí. Keďže vec ešte nie je procesne ukončená, nebudem ďalej hovoriť o týchto záležitostiach,“ priblížil Hrnko.

Doplnil, že policajný prezident Milan Lučanský všetky procesné veci týkajúce sa obvinenia vysvetlil. Priblížil, že na výbor bol pozvaný aj generálny prokurátor, ktorý sa však z procesných dôvodov ospravedlnil. Podľa Hrnkových slov nechcel komentovať živú vec a nepovažuje to za vhodné.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite