Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia po explózii v Prešove obvinila troch ľudí

.redakcia .slovensko

Traja ľudia sú obvinení z trestného činu všeobecného ohrozenia. Polícia predložila prokuratúre podnet na ich väzobné stíhanie.

Polícia po explózii v Prešove obvinila troch ľudí Viktor Zamborský/SITA

v súvislosti s piatkovým výbuchom plynu v jednom z prešovských bytových domov obvinila polícia troch ľudí z trestného činu všeobecného ohrozenia. Prokuratúre predložila podnet na ich väzobné stíhanie. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Igor Pavlik s tým, že vyšetrovanie stále prebieha.

Plyn vybuchol v piatok (6.12.) v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo niekoľko ľudských životov a desiatky zranených. Hasiči zasahovali celú noc, požiar zlikvidovali v sobotu ráno. Zásah ukončili v sobotu večer a miesto odovzdali kompetentným zástupcom mesta Prešov. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Časť z nich sa do bytov vrátila v sobotu popoludní.

finančná injekcia od štátu

Vláda odsúhlasila mestu Prešov pomoc v podobe milióna eur, ktorý má dostať v pondelok. Peniaze pôjdu na zastabilizovanie budovy, kým sa nerozhodne o jej stave, a pre rodiny, ktoré pomoc potrebujú. Vláda je pripravená túto sumu v prípade potreby navýšiť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite