Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci Smeru: Ak chcú stíhať Fica, tak nech nás stíhajú všetkých

.ivana Šalgová .slovensko

Poslanci vládneho Smeru ohlásili, že zvolajú mimoriadny brannobezpečnostný výbor, na ktorom bude musieť prokurátor obhájiť svoje rozhodnutie. Ako poslanecký klub stoja za svojím predsedom a ak ho chce prokurátor stíhať, má ich stíhať všetkých.

Poslanci Smeru: Ak chcú stíhať Fica, tak nech nás stíhajú všetkých Branislav Bibel/SITA

„Všetci, tak ako tu stojíme, súhlasíme s Robertom Ficom,“ vyhlásili členovia poslaneckého klubu Smeru-SD s tým, že nesúhlasia s rozhodnutím prokurátora, ktorý nariadil obvinenie Roberta Fica. 

K expremiérovmu obvineniu došlo vo štvrtok a obvinil ho vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry. Podľa informácií Denníka N nariadil Ficovo stíhanie prokurátor Tomáš Honz. Ten istý prokurátor, ktorý stíhal aj Milana Mazureka.

Poslanci Smeru sa vyjadrili, že budú iniciovať zvolanie brannobezpečnostného výboru, na ktorý si predvolajú špeciálneho prokurátora aj policajného prezidenta. 

„Vyzývam dozorujúceho prokurátora, aby mal odvahu a prišiel vysvetliť svoj postup a svoj postoj na brannobezpečnostný výbor,“ povedal Erik Tomáš.

„Ak začneme politikov stíhať za ich názory, tak sa začína nová totalita.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite