Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obchod s ľuďmi na Slovensku. Cudzinci skončili bez výplat a vo väzbe

.ivana Šalgová .slovensko

Liga za ľudské práva upozorňuje na prípad 45 mužov, ktorí boli zadržaní v priemyselnej hale za nelegálnu výrobu cigariet. Zadržaní sú cudzinci, prevažne z Moldavska a Ukrajiny. Podľa Ligy sú obeťami obchodovania s ľuďmi.

Obchod s ľuďmi na Slovensku. Cudzinci skončili bez výplat a vo väzbe Finančná správa SR/SITA 9. október 2019 Veľké Kostolany, Slovensko: Kriminálny úrad finančnej správy zasahoval pre nelegálnu výrobu cigariet na troch miestach na Slovensku. Colníci odhalili nelegálnu výrobu vo Veľkých Kostolanoch.

cudzinci vyrábali vo výrobnej hale vo Veľkých Kostoľanoch (okres Piešťany) cigarety bez ochranných známok a momentálne sú stíhaní za spáchanie trestného činu „porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru“. 

Podľa Ligy za ľudské práva, ktorá preštudovala ich prípad, je ale dôvodné podozrenie, že sú sami obeťami trestného činu. 

„O nelegálnosti výroby nemali vedomosť, niektorí sa pýtali, prečo cigarety nemajú ochranné známky, bolo im povedané, že ide o tovar pre duty free shopy,“ uvádza Liga.

9. október 2019 Veľké Kostolany, Slovensko: Vo Veľkých Kostolanoch colníci zadržali 45 ľudí, konkrétne Moldavcov, Rumunov a Ukrajincov a objavili tri výrobné linky na cigarety. Finančná správa SR/SITA9. október 2019 Veľké Kostolany, Slovensko: Vo Veľkých Kostolanoch colníci zadržali 45 ľudí, konkrétne Moldavcov, Rumunov a Ukrajincov a objavili tri výrobné linky na cigarety.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite