Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mám svojich redaktorov, chválil sa Trnka Počiatkovi (+VIDEO)

.tomáš Madleňák .slovensko

Na tajnej nahrávke Dobroslav Trnka ponúka Jánovi Počiatkovi „služby“ svojich redaktorov. Cez nich vraj vie zaistiť takú komunikáciu kauzy Tipos, akú od neho Počiatek žiada.

Mám svojich redaktorov, chválil sa Trnka Počiatkovi (+VIDEO) SITA/Michal Svítok

exminister financií Ján Počiatek na nahrávke inštruuje vtedajšieho generálneho prokurátora Trnku, ako má komunikovať ohľadne podvodnej kauzy Tipos-Lemikon. 

„Nie je dôležité, čo je pravda, ale čo povieš,“ hovorí Počiatek. Pre aktérov videa je dôležité zabezpečiť, aby o kauze a o postupe ministerstva financií a generálnej prokuratúry médiá informovali tak, ako si želajú.

Riešia, ako dostať do médií ich interpretáciu kauzy – ministerstvo nemohlo konať inak, než konalo a generálna prokuratúra Slovensku zachránila peniaze, keď podala mimoriadne dovolanie. Tým sa stoplo vyplácanie peňazí Lemikonu. Oficiálna línia mala byť taká, že toto dovolanie mohla podať iba vďaka novele, ktorú pretlačil Smer.

Pre zabezpečenie želanej komunikácie a medializácie Trnka ponúka Počiatkovi služby „svojich redaktorov“. Počiatek hovorí, že je dôležité vysvetliť to jednoducho a neísť zbytočne do hĺbky, aby sa novinári „nepýtali k....iny“.

„Ja mám svojich redaktorov. Ja, keď chcem niečo pustiť, tak si niekoho zavolám a mám. Ty nemáš takéto nič,“ hovorí Trnka Počiatkovi. „Ja mám takých troch, štyroch. Ja to spravím s nimi,“ vysvetľuje ďalej, ako vie zabezpečiť želanú medializáciu. „To ti urobím službu,“ hovorí na nahrávke Trnka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite