Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počiatek Trnkovi: Keď sa dostaneme opäť do vlády, budeme to robiť sofistikovanejšie (+VIDEO)

.tomáš Madleňák .slovensko

Počas prvej vlády sa podľa Jána Počiatka smeráci naučili množstvo detailov a fínt. Ak by vládli znova, budú vraj sofistikovanejší. Aj toto hovoril v roku 2009 exminister financií vtedajšiemu generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi.

Počiatek Trnkovi: Keď sa dostaneme opäť do vlády, budeme to robiť sofistikovanejšie (+VIDEO)

nahrávku zachytila kamera, ktorú Dobroslav Trnka vo svojej kancelárii nastražil spolu s Mariánom Kočnerom. Celý videozáznam má redakcia .týždňa k dispozícií od OCCRP (The Organized Crime and Corruption Reporting Project)

Trnka sa s vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom na zázname rozpráva o kauze Lemikon, o predaji emisných zmeniek a o hľadaní špiny na politických oponentov. 

Počiatek Trnkovi v istej časti nahrávky vysvetľuje, že doplatili na to, že sú v politike nováčikovia a nevedeli ešte, ako sa to robí. 

„Problém náš bol, že sme boli nezorientovaní. Dnes už, samozrejme, vieme množstvo detailov a fínt,“ hovorí na tajnej nahrávke Ján Počiatek.

„Keby sme to prevolili do nového obdobia, bola by nová vláda, tak v tom prípade to budeme robiť oveľa sofistikovanejšie,“ prorokuje Počiatek.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite