Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pellegrini si podľa Matoviča kupoval policajtov. Má to nahraté

.ivana Šalgová .slovensko

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že premiér Peter Pellegrini si chcel kúpiť hlasy policajtov. Policajným odborárom údajne sľuboval osobné príplatky, ktoré môže zaručiť len on.

Pellegrini si podľa Matoviča kupoval policajtov. Má to nahraté Branislav Bibel/SITA

o nahrávke zo stretnutia premiéra Petra Pellegriniho, lídra kandidátky Smeru, s policajnými odborármi hovoril Igor Matovič už počas nedeľnej diskusnej relácie Na telo. „Mám dôkaz o tom, že si natvrdo kupujú policajtov,“ povedal v televíznej relácii Matovič. 

„Prvé osobné príplatky k platom budete mať už v januárovej výplate za december a budete ho mať aj v januári aj vo februári. Ja vám môžem povedať, že ak budem ja premiér, tak aj v marci, aj v apríli,“ povedal Pellegirni odborárom. 

Podľa lídra OĽaNO si tým predseda vlády chcel kúpiť hlasy policajtov za určité výhody a dopustil sa tak volebnej korupcie. Tento druh správania prirovnal k správaniu vajdu v osade, ktorý za drobné úplatky káže svojim „osadníkom“, koho majú voliť. 

Zvýšenie príplatkov mal Pellegrini zabezpečiť po komunikácii s ministerkou vnútra Denisou Sakovou. Schválené osobné príplatky sa pohybujú vo výške 120 eur, respektíve 160 eur pre policajtov pracujúcich v Trnavskom a Bratislavskom kraji. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite