Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začína sa advent, cirkvi pozývajú k stíšeniu a očakávaniu Krista

.redakcia .slovensko

Čas adventu je obdobím, ktoré by sme mali využiť predovšetkým na premýšľanie o význame príchodu Ježiša Krista na tento svet, ako aj do života človeka. Počas Prvej adventnej nedele, ktorá pripadá na 1. decembra, to uviedol generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) Ivan Eľko.

Začína sa advent, cirkvi pozývajú k stíšeniu a očakávaniu Krista Martin Medňanský/SITA

generálny biskup ECAV na Slovensku Eľko tvrdí, že pre všetkých kresťanov je advent časom vnútornej prípravy na obdobie Vianoc. „Toto spoločné očakávanie nás navzájom spája a zaväzuje. Zaväzuje nás k tomu, aby radosť zo spoločného očakávania Pánovho príchodu a vzájomná zodpovednosť prinášali otvorenosť a priamosť v konaní voči našim blížnym, ako dôsledok Božej milosti, ktorú prijímame v diele Ježiša Krista,“ poznamenal Eľko s tým, že len tak bude advent vždy aj novým adventom, ktorý znamená nádej a skutočnú radosť z toho, čo pre nás urobil Boh v Ježišovi Kristovi. 

Veriacim v rímskokatolíckej cirkvi sa počas bohoslužieb prvej adventnej nedele biskupi pripohovorili takzvaným „pastierskym listom“, ktorý sa čítal vo všetkých kostoloch.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite