Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petrák nevie vysvetliť Počiatkovu vetu z nahrávky s Trnkom

.redakcia .slovensko

Poslanec Národnej rady Ľubomír Petrák (Smer-SD) nevie vysvetliť výrok exministra financií Jána Počiatka (Smer-SD) o „oholení“ expremiéra Roberta Fica (Smer-SD) vtedajším predsedom SNS Jánom Slotom.

Petrák nevie vysvetliť Počiatkovu vetu z nahrávky s Trnkom SITA/Ján Slovák

poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina) si myslí, že by sa nahrávkou mala zaoberať najmä Národná kriminálna agentúra. Pčolinský tiež varuje pred opatreniami v justícii, Petrák s nimi súhlasí. Povedali to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Ja poznám Jána Počiatka dlhšie obdobie. Skôr si myslím, že toto je prejav jeho slovníka,“ uviedol Petrák na Počiatkove vyjadrenia  Dobroslavovi Trnkovi v časoch, keď bol generálnym prokurátorom o kauze Lemikon. Dodal, že tak ako v ostatných nahrávkach Mariana Kočnera, ide o vysokú mieru narcizmu. „Neviem o tom, že by Počiatek disponoval údajmi, ktoré by potvrdzovali trestnú činnosť. Vo chvíli ak mal, tak mal podať trestné oznámenie,“ uzavrel Petrák. Ten pripomenul, že na emisnú kauzu vtedy Smer reagoval tak, že nakoniec odobral SNS celý rezort životného prostredia.

Na otázku, ako v súvislosti s nahrávkou prinavrátiť dôveru občanov v justíciu, spomenul Petrák opatrenia, ktoré pôjdu do skráteného legislatívneho konania.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite