Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jankovská sa minulý rok s Kočnerom stretla, hrozí jej ďalšia disciplinárka

.redakcia .slovensko

Sudcovia nepochybujú, že komunikácia z aplikácie Threema medzi Marianom Kočnerom a sudkyňou Monikou Jankovskou je pravá. Verejne ju čítali aj na Súdnej rade.

Jankovská sa minulý rok s Kočnerom stretla, hrozí jej ďalšia disciplinárka SITA/Martin Medňanský

osobitná komisia Súdnej rady zriadená pre kauzu Threema Mariana Kočnera odporúča Súdnej rade disciplinárne stíhať sudcov Moniku Jankovskú a Vladimíra Sklenku. Dôvodom má byť ich komunikácia s Marianom Kočnerom cez spomínanú aplikáciu. Na zasadnutí Súdnej rady o tom informovala predsedníčka komisie Elena Berthotyová. Súdna rada napokon prijala závery komisie a predsedníčke Lenke Praženkovej odporúča, aby začala disciplinárne stíhanie.

Berthotyová na verejnom zasadnutí citovala slová vyšetrovateľa NAKA, ktorý identifikoval niektoré z druhých strán komunikácie Mariana Kočnera ako sudkyňu Krajského súdu Bratislava Moniku Jankovskú a sudcu Okresného súdu Bratislava I Vladimíra Sklenku.

Vo svojej správe uvádza komisia dôkazy ich identity ako dni ich narodenín spomínaných v Threeme, ktoré korešpondujú s ich narodeninami, mená ich detí ako aj udalosti, akou bolo napríklad otváranie budovy Okresného súdu Michalovce.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite