Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico: Lex Haščák je čistý predvolebný populizmus. My sme Pente vzali všetko, čo sme mohli

.redakcia .slovensko

Legislatívny návrh Lex Haščák je obyčajným predvolebným populizmom. Na pondelkovej tlačovej konferencii to v reakcii na návrh z dielne koalície PS/Spolu, ktorého ambíciou je okresať moc finančnej skupiny Penta, uviedol predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Fico: Lex Haščák je čistý predvolebný populizmus. My sme Pente vzali všetko, čo sme mohli Alexandra Čunderlíková/SITA

„prečo takýto návrh neprišiel do parlamentu pred rokom," opýtal sa Fico, ktorý poukázal na to, že v utorok sa začne s najväčšou pravdepodobnosťou posledná parlamentná schôdza v aktuálnom volebnom období, preto nemá tento návrh podľa neho reálnu šancu dostať sa do druhého a tretieho čítania. Iniciatívu preto vníma ako pokus využiť parlament na predvolebnú tribúnu.

Za dôveryhodnú iniciatívu by Fico návrh pokladal vtedy, ak by bol namierený voči finančným skupinám ako takým, nielen voči jednej. „Ak to pospájame s inými finančnými skupinami, môžeme o tom diskutovať. No nezdá sa mi, že by sme sa mali zúčastňovať sa tom, že si z toho niekto robí predvolebnú tribúnu v parlamente,“ poznamenal.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite