Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

SaS predstavila návrh zdravotníckej reformy, prináša 138 opatrení

.redakcia .slovensko

Strana predstavila návrh zdravotníckej reformy, ktorou chce osloviť voličov v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Navrhovaných 138 opatrení prinesie podľa predsedu strany Richarda Sulíka „kvantový skok v zdravotníctve“. Súčasný stav rezortu hodnotí ako „katastrofálny“.

SaS predstavila návrh zdravotníckej reformy, prináša 138 opatrení SITA/Alexandra Čunderlíková Janka Cigániková

centrálnym bodom reformy má byť stanovenie nárokov pacienta. „Nemôžeme predsa povedať, že za obmedzené zdroje, to je to zdravotné poistenie, dostaneme neobmedzené služby,“ vysvetľuje Sulík.

Podľa poslankyne Národnej rady SR a tímlíderky strany pre zdravotníctvo Jany Cigánikovej si uvedomujú rozsiahlosť reformy, jednotlivým opatreniam stanovili preto prioritu a chcú ich zavádzať postupne. V prvom a druhom roku volebného obdobia sa chcú venovať najťažším systémovým zmenám, v treťom a štvrtom sa chcú zamerať na tie, ktoré si nevyžadujú komplikovanú politickú debatu.

Prvú skupinu opatrení tvoria systémové zmeny. Cigániková hovorí, že si vyžadujú zmenu myslenia, ale aj politickú podporu. Za najväčšie výzvy označila zadefinovanie nároku pacienta a nastavenia zdravotného pripoistenia či reformu nemocníc a zákona o dlhodobej starostlivosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite