Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pellegrini: Je na príslušných orgánoch, aby preverili aktivity Jaroslava Naďa

.redakcia .slovensko

Či tieto aktivity predstavujú bezpečnostné riziko pre štát, preveria príslušné orgány. Predseda vlády Peter Pellegrini to skonštatoval po piatkovom mimoriadnom rokovaní Bezpečnostnej rady, ktorú zvolal v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu, ktorého sa Naď údajne dopustil.

Pellegrini: Je na príslušných orgánoch, aby preverili aktivity Jaroslava Naďa SITA/Branislav Bibel

premiér zdôraznil, že predmetom rokovania BR neboli iba medializované informácie o vznesenom obvinení. „Rokovanie BR som zvolal preto, že aktivity konkrétneho pána, ktoré sa nediali posledný mesiac, sú komplexnejšieho charakteru a dotýkajú sa oblasti obrany, obranného priemyslu a bezpečnosti SR. Preto bolo na mieste, aby som sa uistil, že tí, čo majú konať, konajú, a všetko prebieha tak, ako má,“ povedal Pellegrini.

Odmietol špecifikovať informácie z rokovania, informoval však, že akonáhle predseda Výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva zvolá rokovanie výboru, budú informovaní poslanci tohto výboru. „Takisto všetci traja ústavní činitelia dostanú budúci týždeň komplexnú informáciu,“ uviedol.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite