Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Veľké spájanie opozície sa nekoná

.ivana Šalgová .šimon Jeseňák .slovensko

PS/Spolu, Za ľudí a SaS predvolebnú koalíciu nevytvoria. Andrej Kiska to zdôvodnil rizikom úbytku percent, Lucia Nicholsonová to označila za premrhanú šancu.

Veľké spájanie opozície sa nekoná Branislav Bibel/SITA

„Ak prvého marca budete chcieť, aby to bol len prvý apríl, adresujte vaše výčitky anjelom. Premrhaná šanca,“ uviedla. „Zvíťazili vlastné ambície. Ale nie u SaS, ani u Trubana, ani u Beblavého. Naopak, musím veľmi oceniť konštruktívny prístup PS a Spolu,“ dodala Nicholsonová.

Strana Za ľudí zdôvodňuje nevstúpenie do koalície s PS/Spolu a SaS tým, že by riskovali stratu hlasov pre celú opozíciu. 

„Strana Za ľudí pôjde do volieb samostatne. Nebude vytvárať žiadnu koalíciu so žiadnou inou politickou stranou,“ vyhlásil na mimoriadnom brífingu k výsledkom rokovania exprezident Andrej Kiska. 

Povedal, že možnosti spájania venovali množstvo času a energie a dospeli k záveru, že koalíciu s PS/Spolu neuzavrú. Bola by to podľa neho prehra pre Slovensko, keďže v spoločnej koalícii by riskovali stratu hlasov.

V tomto duchu sa vyjadrila ešte v utorok podpredsedníčka Za ľudí Veronika Remišová, keď na twitteri napísala, že takúto koalíciu by voliči volili so zaťatými zubami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite