Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava podporuje petíciu za zákaz hazardu

.redakcia .slovensko

Primátor Bratisalvy Matúš Vallo, starostovia bratislavských mestských časti aj bratislavskí poslanci sa zhodli v podpore petície za zákaz hazardu v hlavnom meste.

Bratislava podporuje petíciu za zákaz hazardu Martin Havran/SITA V Nitre došlo k úplnému zákazu hazardu v lete tohto roku. Za prijatie petície hlasovalo 24 z 25 prítomných poslancov a pod petíciu Zastavme hazard! sa v Nitre podpísalo 23 082 ľudí.

v nadväznosti na výsledok petície deklarujú, že podporia prijatie všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré na celom území Bratislavy zakáže umiestnenie herní či kasín.

„Máme záujem vyrovnať sa s hazardom na území Bratislavy. Neregulované rozšírenie hazardných hier negatívne mení tvár mesta a jeho verejných priestorov. Spôsobuje závažné negatívne spoločenské a ľudské dôsledky,“ vyhlásil Vallo.

Starosta Nového Mesta Rudolf Kusý vníma, že hazard je stále problémom a zdá sa, že stále väčším. „To, že sme boj, ktorý sme viedli pred pár rokmi, prehrali, neznamená, že by bolo správne s ním prestať. Hazard rozbíja rodiny, ubližuje mestu a treba spraviť všetko pre to, aby sme ho z Bratislavy dostali von,“ skonštatoval Kusý.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite