Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Most-Híd sa dohodol na spolupráci so Šancou

.redakcia .slovensko

Na kandidátke strany Most-Híd v parlamentných voľbách 2020 budú aj zástupcovia mimoparlamentnej strany Šanca. Na tlačovej konferencii o tom vo štvrtok informovali predsedovia strán Béla Bugár a Viliam Novotný.

Most-Híd sa dohodol na spolupráci so Šancou Branislav Bibel/SITA 21. november 2019 Bratislava: Predseda strany Šanca Viliam Novotný a predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas tlačovej besedy o dohode na predvolebnej spolupráci.

predseda Mosta-Híd Bugár hovorí, že so Šancou ich spája napríklad zahranično-politická orientácia, program v oblasti zdravotníctva alebo snaha o pomoc regiónom. Spoločným cieľom je aj odstránenie slovensko-maďarského napätia aj integrácia Rómov.

Strana Šanca prijala spoluprácu na základe programovej blízkosti s Mostom, ale aj vďaka možnosti presadzovať po voľbách vlastné programové ciele, priblížil Novotný. 

„Dohoda o spolupráci hovorí, že po voľbách sa spoločne rozhodneme o tom, či pôjdeme do koalície alebo nepôjdeme, a hlavne s kým,“ povedal Novotný k tomu, či a s kým by šli do vládnej koalície. Strana Šanca by podľa neho presadzovala vytvorenie stredopravej koalície bez Smeru a bez ĽS NS. 

Strana Most-Híd rokovala aj s Dobrou voľbou, rozhovory ale ukončili po tom, ako sa strana Tomáša Druckera vyjadrila, že jedinou možnosťou spolupráce je vytvorenie volebnej koalície.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite