Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS/Spolu, Za ľudí a SaS rokujú o tom, ako ísť do volieb

.šimon Jeseňák .slovensko

Opozičné strany sa rozprávajú o postupe do volieb. V hre je aj vznik širokej koalície. Rokovania nám potvrdili viacerí politici.

PS/Spolu, Za ľudí a SaS rokujú o tom, ako ísť do volieb Branislav Bibel/SIT

po tom, ako sa PS/Spolu nedohodli so stranou Za ľudí na vytvorení volebnej koalície, to vyzeralo tak, že všetky opozičné strany pôjdu do volieb samostatne. Dnes sa zdá, že spájaniu strán do predvolebných blokov nie je koniec. 

„Strana SaS je pripravená ísť do nejakej rozumnej predvolebnej spolupráce. Ak má táto predvolebná spolupráca pomôcť, tak my to spravíme,“ uviedol Richard Sulík z pódia v centre Bratislavy počas osláv Novembra '89. 

„Som veľký fanúšik tohto spojenia a nič iné si neželám, len aby sme toto spojenie voličom ponúkli,“ povedal pre .týždeň podpredseda Spolu Jozef Mihál. 

Mihál zároveň potvrdil, že medzi stranami SaS, Progresívne Slovensko, Spolu a Za ľudí už prebiehajú rokovania o vytvorení volebnej štvorkoalície. 

Spojenie týchto strán by s vysokou pravdepodobnosťou znamenalo, že ich koalícia vyhrá voľby. Kto by však bol lídrom spoločnej kandidátky nie je jasné. 

„Napriek želaniam strany Za ľudí do predvolebnej koalície s vysokou pravdepodobnosťou nevstúpi ani KDH ani OĽaNO.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite