Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maďarské strany rokujú o spoločnej kandidátke, rozhodnú cez víkend

.redakcia .slovensko

Mimoparlamentné maďarské strany SMK, Maďarské fórum a hnutie Spolupatričnosť by mali počas najbližšieho víkendu rozhodnúť aj o ich spoločnej kandidátke. Podľa slov tlačového tajomníka SMK Róberta Králika treba počkať na výsledky rokovaní jednotlivých orgánov strán.

Maďarské strany rokujú o spoločnej kandidátke, rozhodnú cez víkend Jana Birošová/SITA 10. októbra 2019 Bratislava: Predseda strany Magyar Fórum - Maďarské fórum Zsolt Simon (uprostred) počas tlačovej konferencie predstaviteľov strany Magyar Fórum - Maďarské fórum, SMK-MKP, Összefogás - Spolupatričnosť a Maďarských mimovládnych organizácií.

ako možný líder spoločnej kandidátky sa podľa informácií, ktoré priniesla  TASR, spomína člen predsedníctva SMK Gyula Bárdos. Ten informácie nechce komentovať. „V sobotu sa rozhodne, ako pôjde SMK do volieb,“ povedal pre agentúru s tým, že predtým, ako sa rokovania ukončia, nie je možné hovoriť o menách.

„Ešte prebiehajú rokovania. Cez víkend budeme mať posledné rozhodovanie v rámci predsedníctva strany,“ skonštatoval Králik s tým, že následne budú mať aj republikovú radu. Tam sa podľa jeho slov odobrí to, čo už bolo vyrokované s ostatnými stranami.

Králik povedal, že po víkendových rokovaniach bude už jednoznačné, či SMK pôjde do volieb s Maďarským fórom a Spolupatričnosťou a v akom zložení.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite