Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka si na Devíne pripomenula obete komunistického režimu

.redakcia .slovensko

Obete komunistického režimu si pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripomenula pri Bráne slobody na Devíne aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Pietnej spomienky sa spolu sf ňou zúčastnili viacerí štátni predstavitelia, pamätníci, ale aj desiatky ďalších ľudí.

Prezidentka si na Devíne pripomenula obete komunistického režimu SITA/Alexandra Čunderlíková

prezidentka v príhovore zdôraznila, že nemáme právo zabudnúť. „Kto si v dobe neslobody vybral možnosť, že bude klásť odpor režimu, vybral si najdôstojnejšiu alternatívu ľudskej existencie, a preto si zaslúži našu hlbokú úctu. Všetkým väzneným, prenasledovaným a postihovaným chcem preto povedať – tým, že ste bojovali za svoju slobodu, zaslúžili ste sa o našu slobodu,“ vyhlásila.

„Strážme si slobodu, dlžíme to generácii našich rodičov, ktorá trpela najviac, a tak, aby si aj generácia našich detí pamätala, za čo bojovali ich dedkovia a babky,“ vyzval prítomných predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite