Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Slovensku sa začal štátny smútok, pripomína obete nehody pri Nitre

.redakcia .slovensko

Na Slovensku sa začal štátny smútok, ktorý pripomína 12 obetí tragickej dopravnej nehody pri Nitre. Od 08:00 do 20:00 budú štátne vlajky spustené na pol žrde.

Na Slovensku sa začal štátny smútok, pripomína obete nehody pri Nitre Jaroslav Novak/TASR via AP

nehoda, ktorá sa stala v stredu (13. 11.) na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre, patrí medzi najtragickejšie v histórii Slovenska. Zrazili sa pri nej autobus plný cestujúcich a nákladné auto. Doteraz si vyžiadala 12 obetí vrátane detí. Do nemocníc previezli ďalších 20 ľudí.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová a premiér Peter Pellegrini zapália sviečku na Strednej odbornej škole techniky a služieb v Nitre a Gymnáziu na Párovskej ulici v Nitre. Potom sa presunú do obce Kolíňany, odkiaľ pochádza najviac obetí.

Počas štátneho smútku sa štátna vlajka spustí na pol žrde. Platí to aj pre ďalšie vlajky, ktoré môžu byť súčasťou vlajkovej výzdoby, napríklad samosprávnych krajov, miest, obcí, škôl.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite