Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Demänovskej doline vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity

.redakcia .slovensko

Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásila v stredu ráno starostka Demänovskej Doliny Ľubomíra Klepáčová. V obci aktuálne zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči. Podľa starostky hrozí vybreženie potoka.

V Demänovskej doline vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity Radoslav Maťaš/SITA Ilustračná fotografia, Demänovská dolina

„Výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa naplnili, intenzívne prší. Situáciu celý čas monitorujeme, robia sa všetky protipovodňové opatrenia. Dážď zatiaľ neustáva, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej, “priblížila Klepáčová.

Silné dažde dvíhajú hladiny aj viacerých ďalších vodných tokov na Liptove. Najkritickejšia situácia je podľa riaditeľky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Evy Krajčiovej práve v Demänovskej Doline, tretí povodňový stupeň však vyhlásili v ďalších piatich obciach na Liptove.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite