Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda bude rokovať o vede a výskume, treba posilniť ich financovanie

.redakcia .slovensko

Slovenská veda a technika má využiteľný potenciál funkčných schém podpory výskumu a vývoja. Pre ich využitie v plnej miere je ale potrebné posilniť ich financovanie.

Vláda bude rokovať o vede a výskume, treba posilniť ich financovanie Martin Medňanský/SITA Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová.

konštatuje to Správa o stave výskumu a vývoja v SR a jeho porovnanie so zahraničím za rok 2018, ktorej sa vláda bude venovať na stredajšom rokovaní.

Okrem analýzy aktuálneho stavu a odporúčaní v oblasti rozvoja potenciálu vedeckého výskumu je medzi bodmi stredajšieho programu takisto návrh Akčného plánu Iniciatívy pre otvorené vládnutie (OGP) v SR na roky 2020 -2021. V poradí štvrtý akčný plán obsahuje 26 úloh, nadväzuje nimi na predchádzajúci materiál v témach sprístupňovania dát, otvoreného vzdelávania i participácie na verejných politikách, v oblasti otvorenej justície sa bližšie zameriava na posilnenie právnej istoty pre občanov.

Kabinet sa taktiež bude venovať personálnym zmenám v Rade vlády SR pre prevenciu kriminality a návrhu rozpočtu Ústavu pamäti národa (ÚPN) na rok 2020.

Rokovania sa nezúčastní predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý je od utorka do štvrtka (12. - 14. 11.) na pracovnej ceste na Cypre.

 

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite