Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Konanie Kočnerovho advokáta Paru považuje rada prokurátorov za nezlučiteľné s výkonom funkcie

.redakcia .slovensko

Konanie advokáta Mareka Paru, ktorý mal s Marianom Kočnerom komunikovať cez aplikáciu Threema aj o diskreditácii prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka, považuje Rada prokurátorov SR za nezlučiteľné s jeho funkciou.

Konanie Kočnerovho advokáta Paru považuje rada prokurátorov za nezlučiteľné s výkonom funkcie SITA/Branislav Bibel Para so svojim klientom Marianom Kočnerom v pojednávacej miestnosti v kauze zmeniek TV Markíza.

rada vo svojom stanovisku tvrdí, že sa oboznámila s medializovanými informáciami týkajúcimi sa komunikácie konkrétneho advokáta s Marianom Kočnerom „v úmysle pôsobiť na prokurátora v súvislosti s výkonom jeho funkcie, nezákonnými lustráciami generálneho prokurátora zo strany iných osôb, ako aj úvahami nad jeho sledovaním“.

„Oceňujeme, že Slovenská advokátska komora sa už touto medializovanou informáciou zaoberá, a pevne veríme, že takéto zatiaľ neverifikované neštandardné konanie advokáta neujde ani pozornosti orgánov činných v trestnom konaní,“ uvádza sa v stanovisku rady.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite