Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Likvidovať Rómov? Žiadny problém, píše Kotlebova stránka na Facebooku

.tomáš Madleňák .slovensko

Facebooková stránka ĽS NS súhlasí s tým, že Slováci a Maďari by mali hľadať to, čo ich spája. Okrem iného je to podľa nich snaha o „likvidáciu Rómov“.

Likvidovať Rómov? Žiadny problém, píše Kotlebova stránka na Facebooku SITA/Tomáš Somr

strana Kotleba – ĽS NS sa v posledných týždňoch usiluje zbaviť nálepky fašistickej strany. Korigujú tak napríklad predošlé vyjadrenia o Slovenskom národnom povstaní. Ich komunikácia na Facebooku však naznačuje, že v skutočnosti sa strana nemení.

„...hladajme co nas spaja to jest likvidacia romou...," napísal jeden z fanúšikov ĽS NS na stránke Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – oblasť Banská Bystrica a Brezno. 

„S koncom Vašej úvahy nebude žiadny problém, ale to, čo tomu predchádzalo, to ste dúfam nemysleli vážne,“ odpísal mu správca stránky. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

Celá konverzácia sa týkala príspevku, ktorý uverejnili kotlebovci ohľadom Viedenskej arbitráže, po ktorej horthyovské Maďarsko zabralo južné územia Slovenska.

V diskusii následne užívateľ s maďarským menom stranu kritizoval za otváranie historických tém a vyzval na hľadanie toho, čo Slovákov a Maďarov spája.

Správca facebookovej stránky pre fanúšikov ĽS NS na výzvu zareagoval tak, že sa ohradil voči prvej časti o maďarských kráľoch, no s časťou o hľadaní spoločných záujmov, vrátane „likvidácie Rómov“, však strana vraj súhlasí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite