Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlebovci opätovne zahlasujú za predĺženie moratória, prezidentka ho vetovala

.sita .slovensko

Ľudová strana Naše Slovensko opätovne zahlasuje za predĺženie moratória na zverejňovanie prieskumov verejnej mienky na 50 dní. Uviedol to podpredseda ĽS NS Martin Beluský s tým, že prieskumy verejnej mienky sa dnes upravujú na základe objednávky politickej strany.

Kotlebovci opätovne zahlasujú za predĺženie moratória, prezidentka ho vetovala Alexandra Čunderlíková/SITA 10. september 2019 Bratislava: Poslanec Martin Beluský počas rokovania v Národnej rade SR.

parlament 28. októbra schválil pozmeňujúci návrh koaličných poslancov k novele zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorým sa moratórium na zverejňovanie prieskumov verejnej mienky predĺži zo 14 na 50 dní.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu novelu nepodpísala. „Vzhľadom na to, že vyšla z prostredia mimovládnych organizácií, ktoré sa snažia za cudzie peniaze ovplyvňovať dianie na Slovensku, nemožno sa čudovať, že toto svoje ústavné právo v tomto prípade využila,“ reagoval Beluský z ĽS NS pre agentúru SITA na veto prezidentky.

Prieskumy verejnej mienky sú podľa neho manipulatívny nástroj, ktorý má za cieľ ovplyvniť rozhodovanie voličov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite