Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Fico by na mieste Glváča odstúpil, ak by zodpovednosť vyvodili aj iní

.redakcia .slovensko

Predseda Smeru Robert Fico by na mieste podpredsedu NR SR Martina Glváča odišiel z funkcie hneď po tom, ako by voči sebe vyvodili zodpovednosť opoziční politici ako Richard Sulík či Igor Matovič. Povedal to na utorkovej tlačovej konferencii.

Fico by na mieste Glváča odstúpil, ak by zodpovednosť vyvodili aj iní SITA/Ľudovít Vaniher Robert Fico pred tlačovou konferenciou, na ktorej sa zastal svojho kolegu Martina Glváča. Ten si písal s Kočnerom aj Alenou Zsuzsovou.

zároveň vyhlásil, že najväčšie kauzy Mariana Kočnera, ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, sú z čias vlády Ivety Radičovej.

Fico v súvislosti s Glváčom zopakoval svoje slová, že má jeho podporu. „Budem rešpektovať každé rozhodnutie, ktoré Martin Glváč urobí. Každé jedno,“ zdôraznil. Poukázal pri tom na selektívnu mieru zodpovednosti voči Smeru-SD. Podľa jeho slov komunikácia Mariana Kočnera s Glváčom dokazuje, že sa spolu poznali dlhšie obdobie, nechcel však posudzovať jej obsah.

Fico pripomenul, že sa s Kočnerom poznali viacerí politici a viacerí sa s ním aj stretli. Podľa svojich slov sa s ním aj on osobne stretol na niekoľkých oslavách. „On bol všade. Vy ste z neho urobili celebritu,“ povedal zástupcom médií. Na otázku o svojom bývaní v komplexe Bonaparte odpovedal, že v budove už od leta nebýva. Tvrdí tiež, že Marian Kočner v nej nikdy nebýval.

nedodržal slovo

Nezaradená poslankyňa NR SR a podpredsedníčka mimoparlamentnej strany Za ľudí Veronika Remišová vyzvala Glváča na odchod z parlamentu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite