Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci majú už len týždeň na návrhy, rokovať budú možno ešte do januára

.redakcia .slovensko

Poslanci by sa mali naposledy v tomto volebnom období stretnúť v pléne Národnej rady (NR) SR na prelome novembra a decembra. Pripúšťajú však aj to, že snemovňa bude rokovať ešte v januári nasledujúceho roka, závisí to od poslaneckých návrhov a zákonov vetovaných prezidentkou.

Poslanci majú už len týždeň na návrhy, rokovať budú možno ešte do januára Ľudovít Vaniher/SITA

viaceré strany ešte plánujú predložiť poslanecké návrhy zákonov. Podľa harmonogramu schôdzí tak môžu urobiť už len do 8. novembra.

Predseda poslaneckého klubu Most-Híd Tibor Bastrnák pre TASR povedal, že ich klub už neplánuje predložiť poslanecké návrhy, podľa jeho slov nechcú robiť populistickú politiku. „V decembri bude ešte normálna schôdza, je tam síce rozpočet, ale nepredpokladám, že v januári schôdza bude,“ vysvetlil a skonštatoval, že je už preto zbytočné predkladať návrhy. 

Zvolanie januárovej schôdze by ho prekvapilo, vzhľadom na možné vetovanie zákonov prezidentkou sa to však podľa jeho slov stať môže.

Podobne by sa mal zachovať Smer-SD. „Nie sme dohodnutí na návrhoch,“ uviedol člen predsedníctva Smeru-SD Ľubomír Petrák. To, či bude januárová schôdza parlamentu, však povedať nevedel.

„Nejaké 'pozmeňováky' máme pripravené a dva alebo tri legislatívne návrhy pravdepodobne podáme,“ povedal podpredseda parlamentu a člen strany SaS Martin Klus.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite