Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odsúdili muža, ktorý sa v budove súdu zdravil „Na stráž!"

.redakcia .slovensko

Samosudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, odsúdil obvineného Antona G., ktorý sa minulý rok v máji pred pojednávacou miestnosťou na Najvyššom súde hlasno pozdravil „Na stráž", na peňažný trest vo výške 5 000 eur.

ako vyplýva z trestného rozkazu, súd uznal Antona G. vinného z prečinu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. V prípade, že by odsúdený trest nezaplatil, sudca obvinenému ustanovil náhradný trest odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov. Verdikt nie je právoplatný, proti trestnému rozkazu je možné podať odpor na ŠTS do ôsmich dní od jeho doručenia.

„Skutok sa stal po skončení troch súdnych pojednávaní, týkajúcich sa rozhodovania o sťažnostiach proti uzneseniu o vzatí do väzby troch osôb obvinených z extrémistických trestných činov, na NS SR v priestoroch pred pojednávacou miestnosťou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite