Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlebova strana sa po novom bude volať Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko

.redakcia .slovensko

Novela zákona o politických stranách nariaďuje, že názov strany alebo jej skratka nesmú obsahovať meno alebo priezvisko osoby. Kotlebovci tak museli pristúpiť k zmene.

Kotlebova strana sa po novom bude volať Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko SITA/Tomáš Somr Zľava: Europoslanec za stranu ĽSNS Milan Uhrík a predseda strany Marian Kotleba počas zhromaždenia strany na Mierovom námestí v Trenčíne.

strana Mariana Kotlebu sa po novom bude volať Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. Agentúru SITA o tom informoval podpredseda strany Martin Beluský. Parlament totiž schválil v júni v skrátenom legislatívnom konaní novelu zákona o politických stranách, podľa ktorej názov strany alebo jej skratka nesmú obsahovať meno alebo priezvisko osoby, ktorá je štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu alebo členom prípravného výboru strany.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite