Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lídri koaličných strán by mali niesť priamu zodpovednosť vo vláde, myslí si Pellegrini

.redakcia .slovensko

Vláda i riadenie štátu by fungovali oveľa lepšie, ak by lídri koaličných strán sami sedeli v exekutíve a niesli zodpovednosť za niektorý z rezortov, povedal pred stredajším rokovaním vlády premiér Peter Pellegrini.

Lídri koaličných strán by mali niesť priamu zodpovednosť vo vláde, myslí si Pellegrini SITA/Branislav Bibel Premiér Peter Pellegrini.

ak by každý z predsedov koaličných strán chodil každý deň do práce, podpisoval svoje rozhodnutia v rámci rezortu, zodpovedal sa za ne a tiež by s kolegami z vlády riešil veci, fungovalo by to oveľa efektívnejšie, ako keď tu (na vláde, pozn. red.) časť koalície niečo rozhodne, a potom sa musíme ísť dobre že nie prosiť pánom z hradného kopca, či sa im to bude páčiť, alebo nie,“ povedal Pellegrini. „Ak by to takto fungovalo, že by predsedovia koaličných strán boli aj ministrami, nemuseli by sme mať koaličné rady. Štát neriadi koalícia, ale vláda a parlament,“ dodal.

Svoje slová adresoval aj priamo lídrovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite