Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner sa pri čítaní Threemy smial. Prokurátor Šanta hovorí, že protistrana je nervózna

.ivana Šalgová .slovensko

Na pojednávaní v kauze zmeniek súd pripustil ako dôkaz komunikáciu z aplikácie Threema. Je plná nadávok, posmeškov a odhaľuje organizovanú sieť v slovenskej justícii.

Kočner sa pri čítaní Threemy smial. Prokurátor Šanta hovorí, že protistrana je nervózna Alexandra Čunderlíková/SITA

prokurátor Ján Šanta navrhoval čítanie z prepisu Kočnerovej Threemy už dlhšie. V pondelok to senát povolil ako dôkaz v prípade falšovania zmeniek TV Markíza. Komunikácia sa tak čítala na pojednávaní. 

„Tento dôkaz je nad rámec obžaloby a z jeho čítania sa jasne skladá ďalšia a ďalšia mozaika argumentov a dôkazov. Táto komunikácia bola získaná zákonným spôsobom a niet najmenšieho argumentu, prečo by prečítaná nemala byť. Naopak, prečítaná musí byť, “ povedal Šanta. 

konverzácia je výnimočne vulgárna

Cez aplikáciu si Marian Kočner s Pavlom Ruskom dohadoval napríklad aj to, ako budú vypovedať na súde. Z komunikácie vyplýva, že Kočner žiadal Ruska, aby zohnal akékoľvek staré doklady s podpismi, ako sa podpísal na zmenkách. Malo to slúžiť ako dôkaz, že zmenky naozaj podpisoval Rusko v roku 2000.

Hovorili spolu aj o vyšetrovateľovi, ktorý mal na starosti vyšetrovanie pripravovanej vraždy Sylvie Klaus-Volzovej. „Pôjde Kyselica do pi…,“ odznelo v ich vzájomnej komunikácii. 

„Čítanie komunikácie je na súde pomerne bežné,“ povedal o takomto type dôkazu prokurátor Šanta. Dodal ale, že Kočnerove správy sú výnimočné vysokou mierou vulgárnosti.

„V niektorých momentoch čítania komunikácie sa Kočner smial, inokedy mal sklonenú hlavu.“

Kočnerovi obhajcovia namietali čítanie komunikácie. Je podľa nich otázne, či bola získaná zákonným alebo nezákonným spôsobom. Spochybňovali tiež rozhodnutie senátu, ktorý jej čítanie pripustil. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

 „Ak má protistrana problém s mojimi argumentmi, tak je zjavne nervózna  a nedokáže prijať protiargumenty,“ povedal Šanta na margo ich sťažností. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite