Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na pojednávaní o zmenkách sa číta Threema. Vulgarizmov pribúda

.redakcia .slovensko

Senát Špecializovaného trestného súdu povolil prepis údajnej komunikácie Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema ako dôkaz v kauze falšovania zmeniek TV Markíza.

Na pojednávaní o zmenkách sa číta Threema. Vulgarizmov pribúda Peter Rusko/SITA Mariana Kočnera pred súdom obhajuje v kauze zmeniek advokát Marek Para.

komunikácia sa tak bude na pojednávaní čítať.

Kočnerov právnik Marek Para sa snažil oddialiť začiatok čítania Threemy. Namietal, že Threema bola zaistená bez európskeho vyšetrovacieho príkazu. Prokurátor Ján Šanta na to povedal, že zákonnosť Europolu je daná tým, že bol vytvorený spoločný medzinárodný tím Kuciak.

Podľa Paru v Threeme chýba určenie komunikujúcich osôb a aj on ju chce dať preveriť znalcom. O dianí na súde informuje Denník N.

Prokurátor Šanta začal čítať  komunikáciu Kočnera s osobou označenou ako „krtka alias H“. Je to vtedajšia priateľka a teraz už manželku Pavla Ruska Henrieta. Cez jej mobil si Kočner písal s Pavlom Ruskom a diktoval mu, ako má vo veci vypovedať. 

„Ospravedlňujem sa za neskutočné množstvo vulgarizmov, bude ich adekvátne pribúdať,“ povedal Šanta. „To je realita, to je život,“ odpovedal predseda senátu Klemanič.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite