Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pokračuje pojednávanie v kauze zmeniek, vypovedá Kočner

.redakcia .slovensko

Niekdajšia spoločníčka obžalovaného Pavla Ruska Sylvia Klaus-Volzová neprišla vypovedať v kauze falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta navrhol, aby sa jej výpoveď čítala, obhajoba obžalovaných s tým nesúhlasila.

Pokračuje pojednávanie v kauze zmeniek, vypovedá Kočner Alexandra Čunderlíková/SITA

na pojednávanie sa nedostavil ani obžalovaný Pavol Rusko. Pred senátom vypovedá Marian Kočner.

Sylvia Klaus-Volzová napísala v liste ospravedlnenie, v ktorom píše, že sa bojí cestovať na územie Slovenska z obavy o svoju bezpečnosť, vzhľadom na to, že sa mala v roku 2017 dozvedieť o príprave svojej vraždy z 90. rokov, z ktorej je Pavol Rusko obžalovaný v samostatnom konaní.

„Neexistuje žiaden legitímny dôvod, prečo by sa nemala zúčastniť pojednávania na Slovensku,“ reagoval obhajca obžalovaných Marek Para, ktorý tvrdí, že jej výpoveď v Nemecku nebola vykonaná zákonným spôsobom. Upozornil, že v septembri sa osobne zúčastnila pojednávania na Okresnom súde Bratislava II vo veci jej pripravovanej vraždy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite