Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obžaloba v prípade Kuciakovej vraždy je na súde, prokurátori nemajú pochybnosti

.redakcia .slovensko

Prokurátori spísali 93 strán obžaloby, ktorá podrobne popisuje udalosti okolo vraždy Jána Kuciaka. Mariana Kočnera usvedčil najmä jeho mobilný telefón, vďaka ktorému sa podarilo zmapovať jeho pohyb aj bankové transakcie.

Obžaloba v prípade Kuciakovej vraždy je na súde, prokurátori nemajú pochybnosti Jana Birošová/SITA

obžaloba vo veci vraždy Jána Kuciaka a podnikateľa Petra Mollnára je na súde a prokurátori nepochybujú o vine Mariana Kočnera ako objednávateľa novinárovej likvidácie. 

Ako dôležitý dôkaz vystupuje v prípade Kočnerov mobilný telefón. Okrem zálohy komunikácie cez aplikáciu Threema boli v zariadení uchované aj dáta o Kočnerových pohyboch a bankových transakciách. Policajtom sa vďaka tomu podarilo dať do súvislosti jeho výber peňazí v čase, keď Zsuzsová vyplácala Kuciakových vrahov, alebo aj jeho stretnutie so Zsuzsovou na miestach, o ktorých si písali v Threeme. 

Dokument obžaloby označuje Mariana Kočnera ako hlavného organizátora vraždy a Alenu Zsuzsovú ako sprostredkovateľku.  Tá vraždu zadala Zoltánovi  Andruskóovi a na Jána a Martinu vystrelil 21. februára 2018 v dome vo Veľkej Mači strelec Miroslav Marček.

Celú 93-stranovú obžalobu majú k dispozícii aktuality.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite