Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Danko verí, že justícia má dostatočné mechanizmy, aby sa očistila

.redakcia .slovensko

Predseda parlamentu to povedal v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 s tým, že politici by túto očistu mali podporovať i napríklad vyjsť v ústrety iniciatívam, ktoré dá aj Súdna rada SR.

Andrej Danko verí, že justícia má dostatočné mechanizmy, aby sa očistila Alexandra Čunderlíková/SITA

„Roky sme bojovali o to, aby si súdnictvo nastavilo pravidlá a fungovalo. Aj ja som bol veľakrát na pojednávaniach sklamaný z rozhodnutia súdov, preto som aj do politiky šiel, ale ctime si pozíciu zákonodarnej, výkonnej a súdnej moci,“ povedal Danko. Sudcovia majú podľa neho „krásne platy“, silnú autonómiu, a teraz musia ukázať, že si to zaslúžia.

Šéf parlamentu víta, že prichádzajú signály o tom, že sudcovia, ktorí sú v akomkoľvek podozrení, majú aspoň pozastavený výkon. „Chýbajú razantnejšie normy na to, aby boli okamžite pozastavené výkony takýchto sudcov,“ priznal Danko s tým, že každá novela, ktorá príde, musí byť realizovaná citlivo a neúčelovo. 

„Súčasná vláda nemala vôľu bojovať proti mafii.

Odmieta, aby sa plošne obviňovali všetci policajti, prokurátori či sudcovia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite