Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič so Sulíkom chcú odvolať Glváča, Pellegrini zatiaľ nekoná

.ivana Šalgová .slovensko

Líder opozičnej SaS Richard Sulík a šéf OĽaNO Igor Matovič začínajú zbierať podpisy za odvolanie Martina Glváča z postu podpredsedu parlamentu. Už teraz hovoria o tom, že sa k nim pridá aj Sme rodina. Možnosť podpísať návrh chcú adresovať aj všetkým ostatným poslancom parlamentu.

Matovič so Sulíkom chcú odvolať Glváča, Pellegrini zatiaľ nekoná Branislav Bibel/SITA

podpredseda parlamentu Martin Glváč podľa Igora Matoviča de facto potvrdil pravosť svojej komunikácie s Marianom Kočnerom. „Ak by to bola vymyslená komunikácia, nepodával by trestné oznámenie,“ tvrdí Matovič. 

Glváč podľa neho klamal, keď tvrdil, že sa s Marianom Kočnerom stretol naposledy v roku 2012. Zverejnená komunikácia hovorí aj o ďalších stretnutiach, ku ktorým došlo neskôr. „Martin Glváč z postu podpredsedu parlamentu vedome nám všetkým klamal,“ povedal šéf OĽaNO.

Opoziční poslanci sa preto rozhodli začať so zbieraním podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej sa chcú Glváča pokúsiť odvolať z postu podpredsedu NR SR. Vyzbierať ich potrebujú minimálne 30. 

Podľa Matovičových slov sa Glváč spreneveril svojej pozícii a správal sa „ako sluha mafiána Mariana K.“

K iniciatíve Igora Matoviča sa pridal aj Richard Sulík a spoločne hovorili o tom, že pod návrh sa podpíšu aj poslanci z Kollárovej Sme rodina. Denník N neskôr informoval, že sa k nim pridá aj deväť poslancov, ktorí odišli z SaS.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite