Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Exsiskár Michal Buraľ sa uchádza o post šéfa úradu na ochranu whistleblowerov

.redakcia .slovensko

O post predsedu Úradu na ochranu oznamovateľov korupcie sa uchádza aj podnikateľ a niekdajší príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Buraľ. Je jediným novým kandidátom v novom výbere. Spolu s ďalšími uchádzačmi ho vypočúva komisia vo vládnom hoteli Bôrik v Bratislave.

buraľ sa spomína v sprievodnom texte k údajnému analytickému prepisu odpočúvaní konšpiračného bytu na Vazovovej z kauzy Gorila. V SIS pôsobil do roku 2018. V údajnom spise sa vraj spomína aj v súvislosti s obchodovaním so zbraňami ako rodinný príslušník konateľky istej obchodnej spoločnosti.

Buraľ v tejto súvislosti povedal, že materiál bol zverejnený za „nejakým účelom“ a k samotnému spisu nemá žiadnu príčinnú súvislosť. „Vnímam to ako akt pomsty,“ uzavrel. Bližšie sa k svojej činnosti v SIS vyjadrovať nechcel vzhľadom na utajované skutočnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite