Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Za ľudí a PS/SPOLU nevytvoria predvolebnú trojkoalíciu

.redakcia .slovensko

Strana bývalého prezidenta Andreja Kisku nevstúpi do predvolebnej trojkoalície so stranami PS a SPOLU. Po dnešnom spoločnom rokovaní sa subjekty nedohodli na spolupráci.

Za ľudí a PS/SPOLU nevytvoria predvolebnú trojkoalíciu Branislav Bibel/SITA 18. október 2019 Bratislava: Miroslav Beblavý, Andrej Kiska a Michal Truban počas zhromaždenia s názvom Spoločne PROTI mafiánskemu štátu - Verejné počúvanie nahrávok Gorily či komunikácie Mariána Kočnera cez aplikáciu Threema organizovaného stranou Za ľudí

informáciu zverejnil predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban na sociálnej sieti. Vyjadril sa, že je sklamaný, pretože trojakoalícia najbližších strán bola podľa neho najlepšia a najúprimnejšia možnosť, ako ukázať, že novovzniknutým stranám záleží na zmene a že vedia konať spoločne. 

„Rozhodnutie Andreja Kisku odmietnuť trojkoalíciu berieme na vedomie. Veľmi radi akceptujeme jeho žiadosť pristúpiť k našej dohode o neútočení. Napokon, KDH a Za ľudí sú naši najbližší partneri,“ napísal Michal Truban. 

O možnostiach spolupráce rokovali strany už dlho a Truban sa vyjadril, že bol pre túto spoluprácu ochotný urobiť naozaj veľa.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite