Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Väčší nepriateľ ako Smer je beznádej ľudí, hovorí Miroslav Beblavý

.nicol Tomečková .slovensko

Podľa predsedu strany SPOLU treba výrazne oslabiť moc finančných skupín, akou je napríklad aj Penta. „Ak chce niekto vo veľkom obchodovať so štátom, nemal by vo veľkom vlastniť médiá,“ dodal v nedeľnej relácii RTVS O 5 minút 12 Miroslav Beblavý.

Väčší nepriateľ ako Smer je beznádej ľudí, hovorí Miroslav Beblavý Jana Birošová/SITA

každý týždeň sa dozvedáme nové informácie o tom, ako oligarchovia, podvodníci a veľké finančné skupiny s napojením na vládne kruhy okrádali Slovensko. Súčasťou druhej Dzurindovej vlády v roku 2011, keď na verejnosť unikol spis Gorila, bol aj Miroslav Beblavý. Spoluzodpovednosť necíti. 

Podľa Beblavého nie je na mieste spájať ho s Gorilou, keďže v tých časoch pracoval v parlamente ako radový poslanec, ktorý riešil úplne iné odvetvia. Tiež dodáva, že on v byte na Vazovovej ulici nikdy nebol a s nahrávkou Gorila nemá absolútne nič spoločné. 

„To, čo je v Gorile, je šialené,“ poznamenal v relácii RTVS O 5 minút 12 podpredseda NR SR a šéf poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita Martin Klus (SaS). „Stráca sa veľká miera dôvery občanov v štát,“ dodal s tým, že v našom štáte nie je všetko v poriadku. „Medzi ľuďmi je depresia a nechcú ísť voliť. Sú sklamaní,“ doplnil Miroslav Beblavý. Podľa neho je možné, že voľby nič nezmenia, lebo práve tí, ktorí chceli zmenu, voliť nepôjdu. 

„Ak chce niekto vo veľkom obchodovať so štátom, nemal by vlastniť vo veľkom médiá.“

Naopak si myslí, že v politike je aj bolo množstvo čestných ľudí, ktorí mali iba zviazané ruky. Súhlasí s ním aj Ábel Ravasz z Mostu-Híd: „To, že na vysokých postoch v prokuratúre a súdnictve objavia ľudia, ktorých správanie je absolútne neadekvátne ešte neznamená, že je celý systém zlý.“ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite