Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na tejto atmosfére sa môžu priživiť aj extrémistické strany, tvrdí politológ

.redakcia .slovensko

Zverejnenie údajnej nahrávky z kauzy Gorila, rozhovor Mariana Kočnera a Dobroslava Trnku, či prepisy údajnej komunikácie cez aplikáciu Threema môžu smerovať k politickej zmene. V relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol politológ Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Miroslav Řádek.

Na tejto atmosfére sa môžu priživiť aj extrémistické strany, tvrdí politológ Tomáš Somr/SITA

získať môžu opozičné, ale aj novovzniknuté politické strany. „Rovnako sa na tejto atmosfére môžu priživiť aj extrémistické politické strany,“ tvrdí politológ Řádek. 

Nemyslí si, že by bola verejnosť unavená, reagoval tak na skutočnosť, že na piatkových protestoch sa zúčastnilo menej ľudí, ako na tých, ktoré sa organizovali po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Podľa neho sa nemôžu tieto protesty porovnávať. „Vtedy bola celá spoločnosť alebo jej veľká časť v emocionálnom šoku z vraždy novinára a jeho snúbenice. Včera sme mali možnosť vidieť, že stačilo len to, aby prišli do médií nahrávky 39 hodín nejakého údajného spisu a boli na viacerých miestach ľudia opäť v uliciach,“ dodal.

Podľa Řádeka, záznamy hovoria o procesoch, ktoré viedli k privatizácii.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite