Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dzurinda odmieta, že by jeho vláda konala pod vplyvom finančnej skupiny

.redakcia .slovensko

Expremiér Mikuláš Dzurinda odmieta, že by počas svojej vlády rozhodoval inak ako podľa svojho svedomia. Zdôrazňuje, že nikdy neprijal úplatok a nemá indície, že by jeho vláda konala pod vplyvom finančnej skupiny.

Dzurinda odmieta, že by jeho vláda konala pod vplyvom finančnej skupiny SITA/Kancelária prezidenta SR Mikuláš Dzurinda

ak sú informácie z Gorily pravdivé, svedčia podľa Dzurindu o zlyhaní jednotlivcov, nie vlády – tak ako to občanom podsúva Robert Fico (Smer-SD). Dzurinda to uviedol vo svojom stanovisku, ktoré poskytol TASR. Dodáva, že kauza Gorila je predovšetkým kauza Roberta Fica.

Obsah Gorily, či v písanej alebo audio forme, hovorí podľa Dzurindu o pokusoch konkrétnej finančnej skupiny (jej predstaviteľa) ovplyvňovať rozhodnutia vlády a vládnych inštitúcií, jednotlivcov alebo politických strán. „Nie je mojou úlohou a nie je ani v mojich silách, aby som skúmal autenticitu zverejnených materiálov, ani aby som jednotlivé podozrenia vyšetril či komentoval,“ uviedol Dzurinda.

Vyhlásil, že nikdy počas svojho pôsobenia, či už ako premiér, minister alebo poslanec, nerozhodoval inak ako podľa svojho vedomia a svedomia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite